Mer på töm, på lina och höstens aktiviteter

Senaste veckan har inneburit skitväder och lera. Hösten är verkligen tudelad för mig, den är ju egentligen SÅ fin med alla färgsprakande löv och krispiga känsla, men samtidigt så mörk, rå och…geggig.

Jag har inte hunnit med mig alls senaste veckan och fått avstå egen ridning nästan helt. Grizzly har rört på sig några dagar ändå med medryttaren, vilket är skönt såna här gånger när man inte räcker till. Wilton har fått prioriterad tid av den tid jag faktiskt haft ”till övers” i stallet – just eftersom det inte är så många veckors höst kvar och jag vill ha hunnit göra vissa saker med honom för att känna mig nöjd med ”var vi är” för dagen. 🙂

Det vi sysslar med nu i höst är:

  • Introducering till tömkörning (just nu som promenad på töm, början med start/stopp och så smått lite styrning)
  • Introducering till longering (första försöket igår kväll under utflykt till Alnö ridklubb)
  • Löshopping (i Timrå ridklubbs regi, en gång i månaden)
  • Fortsatt invänjning av utrustning
  • Häng och så småningom uppsittning (jag har ingen brådis med att han ska vara riden i alla gångarter i höst, men vill att han ska ha haft ryttare på ryggen i alla fall)
  • Utflykter med transporten (lastning har hittills gått som en dröm och han har hittills bara åkt med sällskap, men med mer rutin är målet att jag ska kunna lasta honom helt själv genom att sända på honom så som jag gör med Grizzly)

Snart har vi förändringar på gång igen, men jag berättar mer om det när allt är helt klart…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.