Tidig morgon i stallet och Wiltons höstplaner

Tidig morgon i stallet då Grizzly hade dejt med hovis kl. 6.30. När jag släppte ut G i hagen igen stod Wilton och funderade varför det inte var hans tur som vanligt… ♥ Men jobbet väntade så W fick återgå till att knapra gräs med kamraterna. 🙂

Det är snart dags för Wilton att få en rejäl make over, som jag nämnde här om dagen. Egentligen är det bara manen som ska ”renoveras”, haha, men jag tror det kommer göra stor skillnad för hans utseende och kliva ur bebis-stadiet. 😉

Jag längtar efter höstens förskoleträning med honom, som till viss del såklart redan är påbörjad. I höst fortsätter vi med:

  • Hanteringsträning
  • Lastning och åka på olika utflykter för miljöträning
  • Promenader
  • Sadelinvänjning
  • Tränsinvänjning
  • Börja kliva upp på pall intill honom / luta på / hänga på /sitta på
  • Inlärning longering / tömkörning
  • Lyhördhet från marken med rösthjälper och flytt för tryck (bakåt, framåt och till sidan)
  • Löshoppning

Wilton är till sin personlighet väldigt nyfiken av sig. Han är fortfarande lite pushig men det har blivit SÅ mycket bättre redan. Med hans vänliga blick och charmiga personlighet tror jag att han kommer växa till sig till en helt fantastisk häst. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.