Tillsammans

Tidigare än först planerat går nu hästarna tillsammans. ♥ Allt har gått så himla bra och just nu är det ett grabbgäng på fyra som bor tillsammans i lösdriften.

Igår tömkörde jag Grizzly igen över markbommar med många övergångar mellan skritt och trav, vilket innebar att min egen puls höjdes mer än Grizzlans. 😉

Sen tog jag med Wilton upp till ridbanan också för fortsatt ledträning. Han blir fortfarande ganska stressad när han blir ensam, så att låta honom röra sig är bättre än försöka få honom att stå stilla på stallgången. Återigen har det under senaste veckorna varit stora förändringar för honom, så vi fortsätter med bekanta övningar och i sinom tid kommer han in i vardagslunken också och uppskattar då förhoppningsvis mer sin ”egentid” med mig, haha. 😉

Bommarna låg kvar på ridbanan igår och jag lät honom både traska över en bom och gå emellan de övriga bommarna. Inget som han höjde minsta ögonbryn över. 🙂 Nu vill jag bara att det ska bli barmark överallt så jag kan låta honom röra sig mer på ridbanan utan att vara skraj att han halkar – eller jag själv heller för den delen!

Nu menar jag såklart inte att jag ska träna honom än. Allt handlar om att bara hantera honom och presentera honom för olika saker så inget ska kännas läskigt och som samtidig förberedelse inför framtiden. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.