Grizzly i knät, VAB och läkardags igen

Lillebror, Wilton ♥

Grizzly fick en runda tömkörning på byn igår kväll under snöfall på tvärten. Jag har tänkt länge att jag ska testa ”tömköra ut” honom men det har inte blivit av. Jag har misstänkt att jag behöver sällskap vid såna tillfällen, som draghjälp. Min icke så modiga ponnyhäst har lätt att tvärvända om någon Pokémon dyker upp bakom nån grästuva eller snöklump längs vägen nämligen…

Just igår hade jag sällskap av Ida på Manne och de tog täten. Döm om min förvåning när vi knappt hann från gården förrän jag trodde G var på väg att sätta sig i mitt knä! Manne spratt till för nåt, vilket gjorde att G vände på klacken och kastade sig bakåt och förbi mig hemåt. När man har långa tömmar tar det ju sin lilla goda tid innan man kan ”ta tömmen” igen och jag gjorde nog ett nytt PB på 50 meter innan jag fick stopp, haha!

Annars är ju tömkörning ett så bra komplement, särskilt såhär i rehabtider. På ridbanan är G snäll i alla fall på töm, så längre fram blir det mer sånt igen helt klart.

Wilton fick som vanligt en stunds kvällsmys med borstning och lite ledträning (framåt och rygga för tryck) på stallgången. Jag vill på lugnt sätt ge honom lite av en rutin och sen bygga vidare på det så snart vi lärt känna varandra lite bättre. Imorgon firar vi 2 veckor ihop. 😉

Hemmafronten då undrar ni? Jo, Arwin gick en hel vecka på förskolan innan det blev dags för sjukdom igen – magsjuka denna gång, igen! Han verkar snabbt ha piggat på sig i alla fall, men måste ju stanna hemma 48 timmar symtomfri innan återgång till förskolan. Apropå den så ska den tydligen läggas ner, så inom kort måste vi göra om hela förfarandet med att söka ny plats till Arwin. Det känns inge skoj alls och jag HOPPAS verkligen vi får plats på den förskola vi hade önskat från första början. Håll tumme.

Undertecknad ska nu iväg till sjukhuset för att lämna blodprover. Imorgon är det dags för läkarbesök igen och det ska diskuteras medicinering och eventuell remiss för att göra en MR på min axel.

Så med det sagt… ut i snöstormen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.