Pyrande feber

Att helrakas till total rosa nakenfis på benet har visat sig vara en känslig historia för Grizzlan. Även fast vi, för dagen och hittills, haft bättre förutsättningar den här omgången med torr och kall snö istället för blötlera – så har G fått feber precis som sist. Jag rådfrågade veterinären vid besöket om just detta och jag håller G lindad bak hela tiden för att förhindra smuts eller den kalla snön att irritera benet mer än nödvändigt. Ovanpå lindorna har jag ”damaskerna” jag köpte som hjälper att hålla lindorna så torra det går. Byter ändå till torrt set varje kväll.

Febern ligger och pyr mellan 38,2 och upp till 39 grader. G har en ganska låg normaltemp, så även när han har 38,2 är den för honom lite förhöjd. Som tur är äter och dricker han och verkar må bra i övrigt. Jag ska ringa idag och höra mig för med veterinären om jag bara kan avvakta eller om man bör sätta in någonting. Jag hoppas verkligen att det här snöovädret som är här nu håller sig till snö och inte faller som regn så vi får lerig slask i hagen. DET skulle inte hjälpa oss nu…

Känns surt att G ska behöva renrakas, igen, om ca 6 veckor. Det här blir som en dum ond cirkel.

Jag har bara dåliga bilder som ni ser, men såhär blev det med lyktan i sheltie-ampeln. Det ger ett mysigt sken på gaveln och jag är nöjd! 🙂

I helgen väntar bara stall och hemmatjänst. Jag lär stå ute med spadarna mest hela tiden för att ta det pö om pö. A är justerad och kan inte skotta för dagen och på måndag morgon väntar operation för honom. Hoppas på snabb läkning även för A likväl som för G! 😉

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.