Uppdatering om Fläcken och Halloween-look

Grizzly i sin lilla 1:a med kokvrå.

Febern studsade upp och ner hela dagen igår, men var nere på 38,4 när jag lämnade stallet för kvällen.

Morgontemperaturen har gått ner ända till hans normaltemp, under 38 grader, vilket var SÅ skön nyhet! Nu vid lunch var den 38,3. Jag har lämnat meddelande om läget till veterinären och vi har valt att avvakta, men går tempen upp ordentligt igen måste han kanske få en penicillinkur. (Vilket jag helst inte vill…)

Från att på onsdag kväll, och hela veckan innan det, varit kall och torr och fin i benet utan sår eller liknande – så har benet svullnat upp, blivit varmt och visar små, små krustor över baksida/insida kotan. Det dök upp under dagen igår och är mest troligt boven till febern som startade direkt efter regnvädret och leran i onsdags.

Noggrann tvätt med alsolsprit, kyla och bandagering samt korta skrittpromenader är nu medicinen över helgen och så hoppas jag vi får bukt på det här. Trots vita ben runt om och känd som lortgris året om så har G aldrig haft bekymmer med mugg eller liknande. Det märks tydligt en sån här gång vad pälsen är ett viktigt skydd!

Grizzly visar ingen märkbar hälta trots det svullna benet. Har sagt det förr, men han är ingen pjålig dramakung min lilla pansarhäst. ♥

Nu väntar snart helg och jag ska bara vara hemma och i stallet. Jag vill inte råka skrämma nån annan än de närmsta som känner mig, haha. Vadå skrämma undrar ni? Jo, jag verkar vara på väg att förvandlas till nåt lämpligt inför Halloween… Det började i smyg redan i början av veckan och bara blivit värre – en svidande och pirrande känsla i ansiktet med tillhörande svullnad och rödhet, särskilt under ögonen. Kan jag ha råkat äta nåt jag är allergisk mot tro? Jag besparar er att visa bild på mitt nylle och önskar er istället en trevlig helg! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.