Konvalescent

Grizzly i klinikens ”ridhus”.

Sådärja. Nu vet vi vad Grizzlys diffusa hälta beror på. Det har varit väldigt intressant att följa utredningen och vi har haft tur med noggranna och bra veterinärer i min uppfattning.

Vid både förra veckans besök och gårdagens är Grizzly helt ohalt rakt ut, även vid böjprov alltså. Så hade han besiktats för försäljning t.ex. eller tävling – så hade han fått grön stämpel på rumpan. Han är även helt kall, torr och fin i benen och har varit det hela tiden. Lägg därtill ren på röntgen som ofta tas som något slags facit (vid försäljning) på att hästar är friska, när det ändå ofta är i mjukdelar som skadorna sitter…

I vänster varv på volt är där man ser den diffusa hältan. Inte hela tiden där heller, men som jag nämnt har det synts vissa dagar och vissa dagar/perioder inte alls.

Vad var felet då undrar ni nu? Jo, med hjälp av undersökning med ultraljud såg man att han har skada på vävnaden på in- och utsida kota + gaffelbandsfäste + inflammation i nedersta glidleden i hasen.

Nu väntar skrittpromenader, från 20 minuter om dagen – sen vidare upp till 45 min om dagen i 2 månader. (jag får välja promenad för hand eller uppsuttet) Då ska nytt ultraljud göras och ny rörelsekontroll. Däremellan kommer han också få stötvågsbehandling ca varannan vecka inne på kliniken.

Han fick första stötvågsbehandlingen direkt igår och även första dosen antiinflammatoriskt som han nu ska stå på i ca 7 dagar.

Boxvila behövdes som tur är bara igår och idag, och därefter hagvistelse i ”avgränsad och lugn hage”. Det senaste är det som blir svårast, för Grizzly är sin egen värsta fiende i det här. Han är FÖR busig och härjar på ett sätt som är den troliga orsaken till att han ens hamnat i den här soppan.

Nu är det bara att försöka tänka positivt och göra det här så bra det går och hoppas att G gör sin del i att hålla sig lugn på dygnets övriga 23 timmar där jag inte har kontrollen. Veterinären var försiktig i sin prognos och underströk att det kan att komma tillbaka, men att det är lite 50/50 där det lyckas helt.

Grizzly Grizzlan Rodin, kom igen nu. Heja oss. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.