En heldag hos veterinären

Grizzly i väntan på sin tur. ♥

Vi fick en tid på Bergsåkers hästklinik ändå! I onsdags eftermiddag blev jag uppringd och torsdag morgon var jag och Grizzly på plats. G skötte sig perfekt hela dagen och fick t.o.m. beröm för hans vänliga natur och sin lydiga visning i longeringen. 😉

Det blev en lång dag som tyvärr hittills inte gett svar på vad som orsakar Grizzlys hälta. Vid böjprov visar han i stort sett ingenting, men på böjt spår speciellt i vänster varv är han halt.

De arbetade metodiskt nerifrån och upp på vänster bak. G fick bedövning en led i taget och det togs även röntgenplåtar på has och knä, men vi fick ändå inga svar. Hältan kvarstod.

Vi fick en tid nu på tisdag igen då Husaby hästklinik är på plats och där ska de ta vid och fortsätta utredningen. Tills dess ska jag hålla igång och röra på Grizzly lite lätt, fast avsuttet, enligt veterinären.

Så lättsamt det vore om djuren kunde tala…

Note to self inför nästa besök. Ta med matsäck.

2 svar på ”En heldag hos veterinären

  1. Hej . Läste ditt . Hade en ponny med motorik problem (hälta) i vänster eller högervarv ..minns inte vilket men det visade sig att den var sekundär och att problemet kom från bäckenet . Efter behandling med akupunktur och sen stretching efter varje tränings/tävling så fungerade han igen .
    Håller tummarna att Husaby hittar orsaken .
    Kram

    • Hej Kicki! Tack för din kommentar. 🙂 Skönt att din häst blev bra!
      Ja, de ska fortsätta leta ”uppåt” på tisdag – men även se mer på hasen tydligen. Den kunde inte släckas helt igår pga. svårt att komma in i leden med bedövningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.