Biljetter bokade och bättre fokus

En bild från Nysäters ridtält, fast från en (spänd) träning för drygt 1 år sedan.

Jag börjar med att tala om att jag nu har något riktigt skoj att se fram emot. En tradition som ifjol blev om intet av förklarliga coronaskäl. I slutet av november åker jag ner till Stockholm igen och årets upplaga av Sweden International Horse Show! 😀 Som jag längtar! Jag får bo med Ida och hennes familj i deras husbil och det vet jag blir så smidigt och bra! Ida och jag har köpt biljetter till en lagom blandning av dressyr, hoppning och shower. Så. Himla. Skoj.

Igår var det dags för dressyrträning på Nysäter igen. Ida och jag delar en privat träning med våra hästar, men varvar tränarens tid över vår timme eftersom vi inte riktigt rider samma typer av övningar, än. 🙂

Jag vill berömma Grizzly och säga att han hade så himla bra fokus igår, men jag vet egentligen att jag faktiskt borde våga ge mig själv mesta delen av det berömmet. JAG hade ett helt annat fokus och släppte det inte för en sekund från att jag satte mig upp på Grizzlans rygg. Därav ingen slump att G höll bättre fokus på mig då… go figure. 😉 Att få ett bakslag som vi fick på senaste tävlingen är med dagen i backspegeln egentligen en bra grej. Vi vill ju lyfta oss i träningen och det här gav mig själv en riktigt titt i spegeln över hur JAG rider och hur JAG är för inkonsekvent i min ridning. ”För snäll” är något jag brukat använda men egenlitgen är det ju inte snällt alls att låta G göra som han vill ibland och ibland kräva/förvänta mig annat från honom.

Hur som helst. ”To change your horse you must first change yourself”. Citat av Clinton Anderson och det är fler än honom som sagt de kloka orden.

Med bra känsla i träningen ska jag nu över helgen ge tyglarna till Ida som ska tävla hoppning med honom på söndag, och därför ge honom en förberedande jogg på lördag.

Självklart är jag med hela tiden ändå, och ikväll ska han få ompyssling med massage och pep talk inför helgen. 😉

Önskar alla jag känner och inte känner, en TREVLIG HELG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.