Dressyrträning på Nysäter

Grizzly bjöd på alla sina personligheter igår. Vi red till Nysäter för en dressyrträning och skulle först hålla till inne i ridtältet, var det tänkt. Utanför, på utebanan, red en tjej på en ponny runt, runt – vilket bildade skuggor längs sidan av tältväggen. MONSTER!

Vi kunde till slut inte annat än skratta åt det hela, för Grizzly blev alltmer rädd ju längre tiden gick. Han slängde sig, tvärnitade och travbackade om och om igen direkt han såg MONSTREN passera. Vi beslöt oss till slut att fortsätta träningen på utebanan…

Där började träningen och där började det kännas riktigt bra faktiskt! Vi fortsatte med att sätta lite mer tryck i vår grundtrav, rida med lite ”känsla i öppna” strax innan hörnpasseringar och de stunder jag känner G bli minsta stark. I galoppjobbet fick vi göra en övning med fattningar ur sluta på volt, där jag alldeles innan fattningen tog tillbaka framdelen på voltspåret. FIN Grizzlan! I vänster varv bjöd han dock på ett par bockningar också, haha, så det var lite jobbigt det där såhär mitt i sommarvärmen. 😉 Men vi avslutade med några fattningar och galopper som kändes riktigt bra och där avslutade vi.

Väldigt nöjd ändå över kvällen och jag ska hinna ta en till träning där innan tävlingen är det tänkt, utöver mina pass på egen hand.

Efter ompyssling och avspolning/svampning dundrade G iväg i full galopp tillbaka till sina hagkompisar, så energin var inte helt slut i alla fall. 😉

Vad jag har det bäst!

Hörni, trevlig helg! Tips för er sundsvallsbor och närboende, besök Sundsvall Summer Horse Show i helgen. Fina tävlingar på gräsbana och publik utomhus tillåten. Låter det inte som en sommardröm så säg? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.