Grattis Grizzly och rabattplanering

Grizzly 10 år! ♥

Hurra för Grizzly som fyller 10 år idag! Morötter, massagemys och en stunds gröngräs efter lite longering hoppas jag blir uppskattad födelsedagspresent ikväll. 🙂

I tisdags kväll red jag programdelar och G kändes SÅ fin. Om det känns illa imorgon när jag rider, sista passet innan tävling, så är det alltså helt enligt skolbok. 😉

Medryttaren red ut honom i skogen igår eftersom jag var ensam hemma med Arwin och enligt rapport så var G pigg och glad.

Sent igår kväll var jag ute och vattnade vårt nyplanterade på gården, och min lunchrast spenderade jag med arslet i vädret med den aldrig sinande ogräsrensningen… 50 avenboksplantor har vi kompletterat med i år till häcken, plus att vi planterat hela tre nya bärbuskar – röd och gul krusbär och svartvinbär.

Jag har även köpt hem två perenner till rabatten jag planerar anlägga intill huset. Det är egentligen husets baksida, men det förbipasserande ser när de går förbi – så på så vis är det husets framsida. 🙂 Hittills har jag köpt hem en clematis ”Warsawska Nike” och en luktpion ”Shirely Temple”. Jag fick vid inflyttningen ifjol sommar några lägre perenner som jag tänkt sätta i framkant. Men jag får ta alltsammans pö om pö och komplettera allt eftersom med lite högt och lite lågt. Vi har massa stenar, stora som små, på vår tomt så nu är det första jobbet att samla in och bestämma formen på rabatten. Jag ska nyttja stenarna så det blir en något upphöjd rabatt, dels för att kunna jordförbättra bättre och dels för att jag tycker det är fint.

Vi gjorde samma sak med stenar där vi planterade rosorna ifjol. Blir spännande att se hur de tar sig i år! (bilderna nedan tagna direkt efter plantering i juli 2020)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.