Träning på film

Min långbenta dressyrponnyhäst ♥

I sommarkvällskänsla red jag igår vår nuvarande veckoträning för Lina. Jag måste ha nån på backen så jag ser till att lägga manken till själv och inte bara mysa runt i min comfortzoon. Jag måste bli bekväm med att stretcha den zoonen för annars kommer vi ju så långsamt framåt i vår träning.

Det är två saker jag fokuserar på, vad gäller dressyrträningen, just nu. Att kunna samla G i varje gångart och att kunna få upp honom i formen. Samling innebär ju att få honom att bära sig bättre på bakbenen, vilket i sin tur gör att han kommer upp i lite högre form – men just nu låter jag formen vara lite ”som den vill” bara G är eftergiven, lösgjord och lydig till mina förhållningar.

Alla ryttare och tränare har lite olika tänk, olika övningar och olika metoder – men av de flesta jag tränat för har jag fått med mig nån eller många bitar som jag tycker mig själv och Grizzlan. Målet i år är att komma till start i LA, som jag nämnt tidigare, så det är vad jag tränar för fastän jag kommer starta LB tills det känns bra och förhoppningsvis höja vår lägstanivå i de klasserna. Jag är i alla fall tokpepp och min fläck är världens bästa lilla arbetsmyraköttbullehäst. ♥

Jag lät min kamera filma passet igår så bjuder på bitar från det här nedan. Vill understryka att detta är t r ä n i n g och inget jag visar som ”så här ska det se ut”. Fokus igår var som sagt att få G att komma tillbaka och ”smyga” i varje gångart, men att bibehålla den aktuella gångarten och vara fortsatt mjuk och lydig. Jag längtar till den dagen vi är redo att sätta lite mer stuns och tryck i vår träning, med bibehållen lätt känsla. Heja oss. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.