Testfilm och mycket att lära…

Igår kväll satt jag uppe och försökte testa spakarna lite i ett filmredigeringsprogram. Jag har försökt hitta vad som kan vara bra, gratis, program och det här med redigering är inte helt lätt. Det finns mycket att lära och förbättra, men jag har ändå laddat upp min lilla minitestfilm. Kika om ni vill. Arwins söta hejarop när jag rider (och han rider!) är i alla fall underhållning så det räcker för mig, haha. ♥

Vi filmade i torsdags med vår nya kamera, DJI Osmo Action. Bara att lära sig använda den snabbt och smidigt är en story i sig, särskilt från hästryggen – men det ger sig nog med lite vana och tid. 🙂 Jag valde att filma i 4K och stabiliseringen ”Rocksteady”, men här kommer jag till det som kommer bli klurigast. Oavsett om jag kan filma i högupplöst kvalité kommer jag inte kunna redigera i det, är jag rädd. Det laggar nåt fruktansvärt då man bara har 8 GB RAM-minne i datorn och sån filmredigering behöver mycket mer arbetsminne. Jag hoppas hitta ett sätt som funkar bra med mer träning och ju mer jag lär mig inställningar och programmet osv, men just den här gången klantade jag mig i starten och såg inte till att det uppladdningsbara formatet var bättre. Det gick, såklart, inte att ändra på slutet när jag skulle till att ladda upp filmsnutten – så då hjälper det inte att det är filmat i 4K när filmen ändå sparas och laddas upp i 1080p. Ja ni hör, det finns MYCKET kvar att lära…

Ikväll ska jag testa montera kameran intill ridbanan och filma några snuttar från ridpasset. Heja mig. 🙂

Jag joggade Grizzly igår och han kändes framåt och glad. Det var magiskt väder med riktig sommarkvällskänsla. Mmmmm. ♥

Grizzly spanar in sina ko-llegor i grannhagen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.