Back to basic

Helbrun outfit. Såja. 😉

Det känns nästan som en igångsättning nu fastän G inte har varit helt avställd. Jag har, både för min och Grizzlans skull, tänkt fokusera på back to basic ett tag – innan vi ens tänker på att rida hela programdelar.

För mig innebär det m.a.o. rena hjälper, checka av gas och broms för minsta givna hjälp och jobba på lösgjordheten samt vara noggrann på lydnad/artighet. Grizzlan är som bekant som en stor ponny, vilket såklart är vad som jag tycker är tokcharmigt med honom, samtidigt som han tar sina chanser där han ser dem. 😉 Men med det sagt så känns det som han alltid försöker sitt bästa och har bra arbetsmoral och vilja. ♥

Just igår, efter en lång skrittuppvärmning där jag lade min mesta fokus på hans fokus, red jag MASSA övergångar. Ett par steg trav, ner till skritt, ett par steg trav, nästan ner till skritt, fram igen till en större trav, ner till halt Fram till en större trav, ner till nästan skritt och så vidare. Ja ni hajar. När jag är duktig på att hålla mitt fokus sådär enkelt är G redan från start fin i galopparbetet också där vi också jobbar på växlarna inom gångarten.

Ja ni hör. Jag rabblar egentligen bara självklarheter, men jag märker att det är bra att påminna mig själv om det ibland och känna att det vi tycker är ganska svårt ”plötsligt” inte är det. 😉

Hör ni, ha en fin kväll! Nu ska jag ut och fixa lite till på Loftet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.