Stel köttbulle och vecka 18

I helgen fick jag och Grizzlan sällskap på en uteritt och vi red ner till öns norra udde och tittade ut över havet. Jag frågade om G ville bada, men han svarade vänligt men bestämt nej, tack. I sommar ska vi dock bada lite, benen åtminstone. 😉

Förra söndagen när jag löslongerade G såg han stel och kortare ut i steget än normalt. Jag gick över honom noggrant med Arnika-liniment över länd och rumpa och han var under veckan tvärtom, mjuk och fin både från marken och uppsuttet. Igår var det dock samma sak igen. Huvudet högt, spänd i rörelserna och inte nåt gung i kroppen – för att sammanfatta. Jag vet att G lever rövare i hagen om dagarna, så jag tror det är självförvållat de dagar han ser lite stum ut – men likväl känns det inte skoj att se att allt inte är helt 100 i kroppen, oavsett orsak. Såhär ser preliminärt hans vecka ut.

Efter nästa vecka ska jag försöka lägga in en dag i veckan med riktigt kondisjobb, vilket innebär att jag kommer lasta honom och åka iväg. Det behövs inför säsongen och den köttbullekropp han har. ♥

Grizzlys planering vecka 18:

  • Måndag: Uteritt (medryttare)
  • Tisdag: Trim på ridbanan
  • Onsdag: Uteritt (medryttare)
  • Torsdag: Vilodag
  • Fredag: Longering/tömkörning
  • Lördag: Uteritt
  • Söndag: Hoppträning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.