Bästa vardagen, tandkoll och helgplaner

Längtar tills min sommarhäst tinat fram helt. Älskar hans sommarfärg ♥

Fredag, bästa vardagen i veckan! Solen skiner och dagens lunch ska jag spendera hos Grizzlan. Det är dags för en munkoll av tandläkaren för hans del, så det passar perfekt idag. I övrigt får G en vilodag idag, men imorgon ska jag sitta upp igen. En hel vecka sen jag red senast! Galet… Min hand känns i alla fall lite bättre nu så jag hoppas det håller sig såhär. Ett par veckors vårvila med bara några skrittrundor kring byn är nog bara bra medicin för fläcken också, så kan vi komma igång inför säsongen sen – fräscha och starka. 😉

Helgplanerna är många som vanligt. Utöver ridning ska jag ta hem min hästtransport och ge den en vårfräschning in-och utvändigt (förhoppningsvis även med däckbyte men det ligger utlejt på A) 🙂 Jag tippar också att Arwin lär vilja hjälpa till med allt fix. 😉

Trädgårdsfixet som är planerat består av att ge vår tragiska häck en sista chans inför den här säsongen. Rensning, hästgödsel, lite ny planteringsjord och ett täcklager med täckbark ska den få i helgen.

Lite backstory om våra häckplantor är att den tidigare ägaren bara planterade ut ett gäng plantor och sen lämnade stället. Ingen skötsel överhuvudtaget har den fått den viktiga första tiden då den etablerar sig. Ingen näring, inget vatten förutom det stackars regndroppar som fallit och ogräs i överflöd som snott den lilla näring som funnits från start. Katastrofbörjan för små stackars plantor. MEN, jäklar vad jag ska kämpa i år med att ge den energi och livslust igen. Annars får vi ge upp och försöka hitta på en annan lösning, vilket jag hoppas inte behöva göra.

Trevlig helg!

Bild från i somras när vi precis flyttat hit. Små stackars glesa spröt av Avenbok…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.