Alla kan göra något

(bild lånad från Netflix)

Här hemma har vi bestämt oss. Vi ska bli ”nästan-vegetarianer”. Vad menar jag med det hittepå-ordet undrar ni? Jo, här hemma ska vi inte längre köpa kött, fisk eller kyckling. Vi kommer däremot inte gå all in och neka mat vi kanske råkar bli serverade när vi är bortbjudna, och om vi till 100% vet att en t.ex. fisk, fågel, gris, älg eller ko slaktats på ”nästgårds” vis och levt ett bra liv fram tills dess – så kan vi äta det. Det vi väljer att inte stödja är massproduktionen av mat från djur som både skadar miljön nåt oerhört och även djuren i fråga.

Jag har länge varit kluven om den etiska frågan med att äta djur. Jag ser ju mig själv som en djurvän. Men, att äta ett djur som levt ett bra liv och som dött på ett humant sätt tycker jag fortfarande är okej. Oavsett om det är ett vilt djur i skogen eller likt de tama ”Mandelmann-djuren”.

Men den stora produktionen, både i hav och i fabriker är hemska från start till mål och det vill vi inte vara med och stödja längre.

Igår kväll tittade jag och A på den omtalade dokumentären ”Seaspiracy” och det är efter det nu som vi faktiskt väljer att gå från fundering till beslut.

Nu ska vi grotta och gotta oss in i bra vegetarisk mat och vi ska börja med premiär för vegofärs i våra tacos ikväll! 🙂

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.