Insikter, hoppträning och dans

Så härligt som det är med helg så önskar man ju att de var något längre. Vips är det vardag igen och man hinner knappt blinka. Det är ju så mycket som ska göras ”till helgen” jämt…

Arwin har varit på topphumör hela helgen och dansat och sjungit. Ja, ”sjungit”, han kan inte prata än men har börjat härma barnen på ett YouTube-klipp och även om jag älskar den där ungen mer än livet så är det just nu ingen skönsång kan jag lova, haha. Det är en ton som hittills ingen tagit tror jag och den skär i öronen så det gör ont! 😀 ♥

Dans däremot verkar vara Arwins grej! Jäklar vad han kör och han snappar upp alltmer mooves för varje dag. Gullunges gullunge. Bilden är från i fredags då han rockade sockorna. ♥

Igår var vi på hoppträning igen och lydnadshoppning stod på schemat. Från passet tar jag med mig en icke så bra känsla men flera, för mig, bra insikter.

Grizzly är ju alltid bussig och nästan alltid hoppar, oavsett hur han kommer på hindren. Men även fast man tar sig över ett hinder är ju inte lika med att språnget är bra – och det hänger ju helt och hållet på hur förberedelsen och ridningen mellan hindren är. Det lyckades vi inte med igår…

  • Jag måste få till reglerbarheten i galoppen bättre på Grizzly, så han faktiskt LYSSNAR på mig och inte bara ångar på. Just igår hade jag glömt att byta bett, så jag red på det allra mildaste bett jag har och i hoppningen behövs nåt mer.
  • Lite högre hinder hjälper oss. Igår var det ju som sagt lydnadshoppning på väldigt små hinder, och G blir lat och nonchalant och tycker liksom inte att det är lönt, haha. Lite högre hinder ger oss bättre språng och därav bättre flyt också. Igår var nog första träningen jag faktiskt VILLE hoppa högre än vad tränaren la upp. 😉
  • Jag måste bli fysiskt starkare. Vid de här träningarna, som är 1,5 timme långa, har jag sista tredjedelen av träningen sån trötthet i kroppen så benen bokstavligen darrar fastän vi står stilla. När det sen är min tur på en runda, så känns det som benen inte bär mig alls i ridningen. ALL ork är slut när jag behöver den som mest. Så pass som det varit senaste veckorna har jag inte upplevt förr, men oftast så har de träningar jag varit på varit i bra precis en timme – och så långt räcker min bensin verkar det som – men inte längre, haha. Så hemläxa blir än mer fysisk träning än den jag lyckas få till varje vecka som det är nu.

Den här veckan kommer våren på allvar och såhär ser planen ut för vår vecka 12;

Måndag: Uteritt (medryttare)

Tisdag: Jogg på ridbanan

Onsdag: Uteritt (medryttare)

Torsdag: Uteritt – kanske i sällskap med Ida och Manne?

Fredag: Sadelprovning i Njurunda

Lördag: Lätt longering och en stunds massage/värmelampa

Söndag: Hoppträning

1 svar på ”Insikter, hoppträning och dans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.