Hackamore och uppkörning

Grizzlan i ett låneträns med hackamore

Grizzly fick en lugn travjogg på ridbanan igår. Vi höll oss i trav så det var så stadigt som möjligt i den sliriga snön. Om det fortsätter såhär har vi nog en bar ridbana inom inte alltför länge!? 😀

Jag hade fått låna ett hackamore att testa rida G på och det var debut på bettlöst för oss. Det finns ju ett oändligt utbud av olika bettlösa alternativ, men det lilla jag hann rida på det här var det trevligt. G var mjuk som smör och det kändes mer som westernridning eftersom man inte har det stöd som man annars vill ha fram till bettet. Vilket som kräver det mest ridning med ben och säte och det är ju toppen för mig om inte annat som omväxling. 🙂 Vi ska absolut testa detta mer framöver och växla lite i vår vardagsridning.

Ikväll får G en vilodag och ladda inför morgondagens trim i ridhuset. Jag ska ha en bättre plan imorgon än jag hade senast när jag blev ivrig… 😉 Jag har ju världens roligaste hobby! Ni som inte testat, gör’t! ♥

Nu har jag ett bokat datum för min uppkörning för utökat B-körkort, B96! Jag fick en smärre chock när det var såpass lång väntetid som till april, men det är bara att acceptera. En lektion kommer jag att ta innan så jag får lära känna det ekipage jag ska köra på uppkörningen, eftersom jag hyr det då av körskolan. Heja mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.