Jakt efter ny barn- hund- hästvänlig bil m.m.

Arwin som redan hade vintrat vår transport… 😉

Den här veckan har börjat lite knaggligt. Främst egentligen det tråkiga, stenhårda underlaget så det knappt går att rida nånstans. Men jag fick med mig min Ida ut på en uteritt i måndags kväll, och igår tog Anna sig en tur på Grizzly. Just för att underlaget är så otrevligt så är det bara skrittrundor som gäller nu. Och därför är det så viktigt att jag tar mig till ridhus ett par gånger i veckan för att kunna hålla igång och kunna rida ordentligt för både Grizzlans och min skull.

Ikväll väntar ett dressyrpass på Nysäter och det ser jag fram emot! 🙂 Vi ska faktiskt få skjuts dit ikväll av våra stallkamrater. Men jag har faktiskt bestämt mig att göra ett försök att köra med min finka och bil, åtminstone tills snön kommer. Min bil är på tok för dålig att dra med egentligen, tung som den är i sig själv och med endast framhjulsdrift. Det är flera gånger jag inte tagit mig fram på tävlingsplatser då det varit minsta motlut på grusväg. Drivningen på bilen når liksom inte marken, haha.

Så, jag är på jakt efter en ny bil som passar att köra barn, hundar och häst med – såklart helst till en ”billig” penning. Lätt? Njae. Tips mottages gärna! 🙂

Vinterdäcken på min transport är också gamla eftersom jag aldrig ens lagt på dem! Fem år har jag haft min finka och aldrig kört på vintern och har därför aldrig brytt mig om att byta på den. Men jag ska testa och se om de duger och funkar att köra med nu som sagt den korta vägen till de träningar jag åker. Sen måste jag investera i nya vinterdäck. Jag kan på tok för lite om däck egentligen. Jag vet ju att gummit blir hårt och torrt. Men, om de har legat varmt under dessa fem år kanske de kan hålla lite till? Nån som vet och kan råda mig i det här? Jag tror de var körda med ett par säsonger innan jag köpte transporten också, så ja – de har ett gäng år på nacken ändå, även fast de är sparsamt använda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.