Nysäterträning med dyr häst

Grizzlan, sådär extra dyr för dagen – med våra stallkamrater Elin och Cowboy i bakgrunden. 🙂

Gårdagens träning kändes så himla bra! Grizzly började lite ofokuserat och tittig i hörnen i ridtältet, men med hjälp av att rida öppnor längs långsidorna som uppvärmning tog det inte lång tid innan G var ”med mig” på riktigt.

Resten av passet måste jag säga var bland de bästa vi ridit på länge och jag blev så himla glad! G var framåt och villig till arbete och jag kände mig ridstark i kroppen och kunde rida bättre än på länge. Win win!

Inför vårt dressyrmål inför nästa säsong, att börja tävla LA, så är vår vinterläxa bl.a. den förvända galoppen och den övade vi lite på igår. I vintras lade jag ner ganska mycket jobb på uteritterna, om ni minns, med att verkligen kunna renodla galoppfattningarna på rakt spår. Och det kändes så lätt igår!

Jag har knappt testat alls att rida förvänd på ridbana med Grizzly, så det här var ett första pass som jag blev väldigt nöjd över. 100% rätt i förvända fattningarna, och sen red jag bara en kortsida innan jag bröt av och berömde. SÅ duktig och lydig Grizzlan! ♥

Det här blir ett roligt jobb att fortsätta med i vinter. 🙂

Genomgående över hela träningen kändes det bra och jag bara LÄNGTAR till nästa träning. Men nu ska G få ett par dagar med uteritter i skog och mark först. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.