Det var en gång…

Som jag nämnde saknas det en postlåda till vårt nya hus, eftersom ingen bott där på länge. För att kunna se hur de andra husen hade sina postlådor kikade jag på Google Maps igår – och vips fick jag vara med om en resa tillbaka i tiden!

Det var en gång… ett staket! …bärbuskar! … ett flertal lummiga träd! … och ett hus i stort behov av renovering. 😉

Kul att se förändringen, men mindre kul att se att den som då ägde fastigheten inte verkade bry sig om hur resultatet blev utan mest troligt bara tackade och tog emot en peng av kommunen när de ville norpa en bra bit av tomten och göra cykelväg. Tittar man hur grannarna valt så har de fixat till snygga, upphöjda, murar och/eller staket på nya tomtgränsen.

Där det gamla garaget fortfarande står, som man ser längst bort i bild här – fanns plats framför portarna med träd och sen staketlängan. Nu är dörrarna igenbommade och får inte ens öppnas, för de går då ut i cykelvägen…

Sånt här jobb är inget man gör i en handvändning, det vet jag, men A och jag måste ta oss en rejäl funderare på hur vi vill ha det. Kan det ens funka med staket nu? Kommer snöröjningen att ta kål på det varje vinter kanske?

Här syns huset innan renovering. Även om det inte kommer kunna återskapas med stora träd på läänge, så vill jag helt klart bona om och rama in vår tomt så den känns mer privat och mysig än den gör nu.
Här är huset innan renovering! Det är liiite skillnad nu. 🙂

Huset har verkligen fått sig ett lyft, samtidigt som man är nyfiken hur det såg ut inne innan renoveringen. Tydligen var det två lägenheter då. Som sagt, inte så stort hus som många tror – ca 120 kvm men med två alkover som biyta därtill. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.