Sårpyssel och promenad

Grizzlan och jag på promenad i byn

Jag stod ju igår och velade mellan en lugnare dags löslongering eller jogg för min fläck, men det föll sig naturligt till en annan variant av aktivitet istället. Jag såg nämligen direkt jag tog in G att han var lite svullen, lågt i höger bakben. Vid första anblick såg jag inget annat som var på tok, men när jag borstat bort leran över hovar och ben kände jag som en kaka av lera – där det gömde sig ett sår som leran i stort sett torkat fast i.

Fram med sårrengörings-kitet och en stunds ompyssling av såret, som till största del var väldigt ytligt – men längst ner var det som en ficka som var lite djupare, där troligen bakterier hunnit frodas en del vilket gav svullnaden i benet. G var inte öm, inte alls särskilt varm och jag gav honom därför en promenad för hand för att se hur han rörde sig i skritt. Ingen hälta alls i skritt i alla fall, tvärtom var han väldigt pigg och dansig bredvid mig under promenaden.

Ikväll ska han få en lugnare uteritt och jag hoppas svullnaden lagt sig tills idag.

I övrigt en pigg och glad bästis! ♥

Arwin har startat dagen mycket piggare och med lägre temp, nu 38,1. Vi har lekt hela morgonen och nu tar han dagens första tupplur på altanen. 🙂

Tro om man lyckas hinna packa nån flyttlåda idag?

Vad gör ni idag? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.