Ridskolehäst och vecka 17

Bärande Arwin i sele och med Grizzlan på lina, höll jag idag en ridlektion för A! SÅ duktiga, både häst och elev. Nu tillhör ju båda två mina favoriter i livet, så jag är såklart aningens partisk. ♥

A har tidigare ridit islandshäst i alla gångarter vid ett par tillfällen och han har ridit Grizzly ett par gånger i mest skritt och trav, samt en kort sträcka galopp på rakt spår i djupsnön. Det var dock över ett år sen han senast satt på en hästrygg så jag blev mäkta imponerad hur mycket han kom ihåg och hur modig han var. De tog sig igenom ett genrep i alla tre gångarter faktiskt och såhär, på lina när A inte behöver bry sig om att styra, så tyckte han att rida lätt i trav var svårast.

Jag blev också mäkta imponerad över min häst… han som, bevisligen, är en av världens snällaste! ♥ Grizzly sprang med A på ryggen som om han vore av glas, och även om det stundvis blev guppigt och obalanserat från ryttarens sida så höll han takt och spår som en erfaren läromästare och ridskolehäst – på lång tygel hela tiden. 🙂

A tyckte dagens lektion var skoj, så nu hoppas jag vi får till några fler lektioner medan vi har lyxen med tillgång till ridhus! Målet är redan sen tidigare satt… A vill testa hur det känns att hoppa ett litet hinder. Det ska vi fixa! 🙂

Kommande vecka är det dags för ett pass för dressyrtränare igen! Det ser vi fram emot. Cirkus såhär tänker jag lägga upp träningen för G;

Måndag: Uteritt

Tisdag: Dressyrträning

Onsdag: Löslongering och massage

Torsdag: Uteritt

Fredag: Vilodag

Lördag: Lösgörande pass/markarbete med bommar/små hinder

Söndag: Uteritt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.