Blåsig uteritt och trädgårdsfantasier

Vild man och pannlugg i den starka vinden!

Fint men väldigt blåsigt väder fick vi igår kväll på vår uteritt. Stundvis kändes det som man skulle blåsa av! 🙂 G var pigg och fin och vi fick faktiskt en hel del nytta gjord längs vägarna såsom skänkelvikning, ökningar i trav och tempovariation i galoppen.

Solen sprakar från himlen idag också och jag har så smått börjat packa nån till flyttlåda med Arwins hjälp. Just nu tar han dagens första tupplur och jag degade ner mig i soffan en stund. Vi behöver styra upp många fler flyttkartonger, så det blir helgens måste. Grizzlan har vilodag idag så jag har tid att pallra mig iväg och fixa det redan idag.

Jag fantiserar alltmer om vårt nya hus och den betydligt större tomten som vi nu får. Här i Övik har vi en liten tomt på totalt 550 kvm, fördelat på fram och baksida. På Alnö får vi 2090 kvm! Gården är ju redan inringad med stenmur bakom huset, gårdshuset i vinkel och några större träd mot ena grannen. Mot vägen har den tidigare ägaren (som endast ägt huset i 2 år och bara köpt det för att renovera och sälja vidare) planterat en häck, som han tyvärr inte minns vad det var för sort! Jag är så nyfiken och längtar tills man kan se vad det är. Just nu är det mest bara spröt… Det gäller ju att beskära i rätt tid, och tidigt i tillväxten så den blir tät och kraftig.

Jag älskar ju blommor och fantiserar redan om en fin, men lättskött, trädgård. Perenner är det jag tänker satsa på och jag har börjat spana på några som jag tycker är riktigt fina. Kanske nån har en trädgård med perenner som börjar skena iväg och måste delas? Hojta gärna till om ni har något ni vill bli av med! 😉

Oavsett vad det är för häck som är planterad behöver vi ”stärka upp” med ett staket mot vägen. Eftersom huset ligger lite på höjd, så är gräsmattan/tomten lutande med lite fall hela vägen ner till den trafikerade vägen, så inte en endaste boll som sparkas av Arwin kommer stanna kvar hos oss om vi inte har nåt som stoppar upp…

Både för Arwins och för hundarnas del vill jag ju ha tomten så nära som rymningssäkert det bara går. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.