Hoppträning och påskens inledning

Ett par fina språng över 90 cm fick vi till i alla fall ♥

Vi dukade återigen upp en enkel ”evighetsbana” som övning på gårdagens hoppträning. Bra för att fortsätta landa i rätt galopp, få till bra svängar och så vidare. Att träna i ett litet ridhus är faktiskt bra, för jag vet hur det kommer kännas sen när man kommer ut till större – man har SÅ MYCKET PLATS! 🙂 Och allt känns lättare då tycker jag, man har plats att komma med bättre galopp, rida noggranna och större vägar och så vidare. (I såna lätta klasser som vi är i menar jag nu)

Grizzly var väldigt trött i kroppen igår, så jag hade ingen vidare bra känsla alls faktiskt under i stort sett hela passet. Det kändes som tunga ben att styra runt. Men han är ändå en klippa som kämpar på och hoppar, oavsett ful-lägen och dåligt framåtläge i avsprång. Det blir ju bara jobbigare för honom att komma i något av undertempo och måsta hoppa från, vad som känns som, stillastående. Jag tar på plussidan med mig att han hoppade ärligt och försökte så gott han kunde, vi lyckades som oftast landa i rätt galopp under banan och vi fick till några riktigt fina språng ändå. ♥

Här finns några klipp från gårdagens rundor om ni vill kika. Tack Amalia som filmade!

Idag får Grizzly nyfriserade fötter och i övrigt en vilodag i solen, som nakenfis. 🙂

Arwin sover som godast i vagnen om dagarna. ♥

Vår påskhelg har startat med promenad hela familjen. Det är andra gången jag testar en kortare prommis för min häl och sist åkte jag på bakslag – men jag kunde inte låta bli att testa idag igen. Jag går långsamt och bara på hårt och plant underlag. Vi stannade till i en dunge och körde några uppletanden med Panda, vilket var uppskattat! 😉 Mini hejade ljudligt på och Penny… brydde sig inte alls utan gick och strosade på egen hand. ♥

Vi ska göra en utflykt senare idag också och ta med oss gofika, men vi ska vänta lite tills solen riktigt vaknat först. 🙂

Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.