Bra hoppträning och nytt mål

Idag var han sådär dyr igen, min fläck. 🙂

Idag styrde vi upp en liten gemensam hoppträning, mina kamrater och jag. Vi byggde en enkel och låg bana (50 cm) och dagens fokus var att rida noggranna vägar, hålla jämnt tempo och landa i rätt galopp osv. Ja, sånt som man behöver ha ordning på helt enkelt, innan man egentligen hoppar högre. 🙂 Vi passade på att utsmycka hindren lite med en vattenmatta, stolsdynor och nån filt att kika på över bommarna.

Grizzly kändes lugn, lydig och fin idag – och jag har med mig hem en riktigt bra känsla. Och ja, såna här dagar är han extra dyr. 😉

Vi höjde upp ett par hinder till 70 cm innan vi var klara och rullade på dem några gånger också. Det kändes fortfarande som att jag red mot cavaletti, så jag är SÅ glad att mitt självförtroende börjar komma tillbaka!

Det är faktiskt så jag satt ett nytt säsongsstart-mål, vad gäller hoppningen. Vi siktar på att starta på ÖORs tävling den 6/6, innan jag flyttar ner honom till Sundsvall! Det arrangeras en klass på 80 cm då, så vi får två klasser att anmäla till, 80 + 90 cm. Nu hoppas vi att det inte behöver ställas in!

Dagens lilla bana
(Bild lånad från Hippson.se)
Två små klipp från dagens träning.

Tack Anna, Kicki och Amalia för sällskap och filmning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.