Hoppträning igen och huset sålt!

En liten studsserie

Vi lyckades genomföra vår lilla hoppträning igår, trots min onda hälsena. Jag har faktiskt mindre ont när jag rider än när jag går från soffan till köket! Tack för de tips jag fått – jag får se vad jag kan testa här framöver.

Jag tar med mig både ris och ros från gårdagens pass.

Ris:

  • Slarvig ridning efter hinder, ska sätta ut hjälpkonor nästa gång så jag rider RAKT efter hinder
  • Dålig ork och energi i travhoppning, trots mina försök att ”väcka” Grizzly
  • Dålig på att behålla ett metodiskt lugn när något krånglar. Min frustration rusar snabbt upp till röd nivå, vilket inte är bra alls

Ros:

  • Red en bättre uppvärmning än på länge, såsom G kändes. Han var direkt mer uppmärksam och inte lika spänd
  • Grizzly hoppade oavsett läge och oavsett om det gick tungt (travhoppningen)
  • Jag kände mig inte minsta rädd, så självförtroendet börjar så sakteliga komma tillbaka – och sista par rundorna låg hindret på 90 cm
Fina framben över 70 cm

Vi använde oss av övningen ”5,5:an”, vilket innebär nåt så enkelt som 5,5 meter mellan ett hjälphinder innan ett lite större hinder. En bra övning för självförtroende för både ryttare och häst. Övningen började vi med travbom och där hade vi hela tiden dålig energi över första hindret och därmed blev det långt och tungt fram till andra hindret. Jag fick helt enkelt inte till det på bra sätt, så det måste vi öva mycket mer på. Mer travhoppning och styrketräning.

Vi tog sen bort travbommen och rullade på övningen i galopp, och då kändes det betydligt bättre. Jag vet att vår hopptränare, Maggan, sagt åt att använda fart för att göra det lätt för Grizzly – och likaså vår förra tränare som ofta sa ”hoppning är en galoppsport” – men det betyder ju inte att vi inte måste öva på de stärkande övningarna också. 🙂 Mer träning bara!

Här ser ni övningarna vi tog oss an igår. 5,5:an och en liten studsövning
Suddig print från Amalias filmning, tack! 🙂

Tack för sällskap och pepp alla som var med!

En glad nyhet för oss är att vårt hus här i Ö-vik nu också är sålt. SÅ skönt! Känns som vi precis hann med hela det här bostadsbytet innan Coronakrisens befarade effekter på arbets- och bostadsmarknaden. Puh.

3 svar på ”Hoppträning igen och huset sålt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.