Säsongsdebuten inplanerad

Grizzly strax innan både hans och mitt livs första dressyrtävling. ♥

Nu när vi vet att vår flytt dröjer till 1 juni har jag bestämt vilken tävling vi siktar på för vår säsongsdebut. 🙂 Det blir här i Ö-vik, i slutet av maj! Det är en tävling som hålls utomhus och vi har god tid att förbereda oss, vilket känns bra. Det är ju så galet längesen vi tävlade nu, så jag längtar som en tok!

Vårt mål till den starten är att försöka slå oss själva, av de få starter vi gjort tillsammans. Jag tänker anmäla till en LB:2 och jag tänker främst försöka ge oss båda en bra dag, oavsett resultat. Blir Grizzly spänd och tittig, ja då måste jag lära mig rida ”runt” det beteendet. (Han ger mig ordentligt med övning på det redan nu på hemmaplan nu och då, haha)

Grizzly och jag i vår avslutande halt vid vår första dressyrtävling. 🙂 Tjusig halt i alla fall! Allt innan var… sådär. Haha! 😉
Men jag tror definitivt vi kör på den vitfodrade nosgrimman den här säsongen. (och knoppad pannlugg, såklart)

Vad tycker ni?
Sen första starten har jag haft den här nosgrimman, och knoppad pannlugg. 🙂
Vilken tycker ni passar honom bäst?

Igår red vi ut och Grizzly var stundvis tittig och gick därför bara på tomgång, ja ni som rider förstår nog vad jag menar. Svårt att få honom ärligt fram för skänkeln när han spänner och springer och bryter och tittar på läskiga saker längs vägen. Min modiga ponnyhäst…

Ikväll tar vi rygg på våra stallkamrater och bygger fram en hoppövning igen! 🙂 Det blir ett test för mig idag, om min hälsena håller. (har sedan en dryg månad fått en bursit, inflammerat hälsenefäste, som är svullet och gör ont så jag haltar. Läkaren sa att det inte finns nåt att göra mer än vila, vila och vänta.) Blir jag sämre efter ridningen ikväll får jag, tyvärr, ta en paus med hoppningen. I övrigt tycker jag det går bra att rida som vanligt, för det blir inte sånt tryck på hälsenan när jag rider ut eller trimmar dressyr.

1 svar på ”Säsongsdebuten inplanerad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.