Tandborstning lektion 1 och modig över fartgupp på 60 cm

Grizzly fläckvis fin på onsdagkvällens dressyrtrim. (print från Idas filmsnutt)

Sen middagstid i onsdags har Ida varit här och hängt med mig, Arwin och djuren. Så mysigt! Och STOR hjälp. Man kan säga att jag i stort sett har semester nu ett par dagar. 😉

Direkt när jag plockat upp Ida i onsdags åkte vi till stallet där jag red ett trimpass på Grizzlan medan Ida och Arwin kikade på. Jag ville bara rida ett lugnt lösgörande pass inför det markarbetespass vi hade planerat med hela stallgänget på torsdag kväll. Grizzly var fläckvis riktigt fin! (ordvitsigt va?) 😉 Jag har ett antal saker att ”attackera” mer intensivt i träningen inför vårens dressyrstarter, men tar det mer specifikt i annat inlägg. 🙂

Igår plockade vi fram en enkel evighetsövning som jag vet är bra övning för mig att bygga mitt självförtroende tillbaka i hoppningen. Hindren låg på blygsamma 60 cm, som små fartgupp – men vi ska jobba vidare såhär nu en gång i veckan tills vi gör det bra. Allt handlar ju om att rida bra mellan hindren, det är mitt jobb. Att ta sig över hindret är Grizzlys jobb och det fixar han. På plussidan som jag tar med mig från gårdagen är att jag kände noll nervositet eller rädsla. Hindren hade kunnat vara lite högre utan att jag brytt mig som det kändes! MEN, jag blev frustrerad över att jag slarvred en del och inte fick Grizzly att svara för min innerskänkel på kortsidorna, samt att vi landade i fel galopp då och då – samt att han kändes lite lat och slak. Nästa gång gör vi det bättre! 🙂

Arwin har i dagarna fått sin andra tand, så nu har jag köpt en tandborste och Bamse-tandkräm till honom som vi invigde igår. Kika in på min Insta story för att se min instruktionsfilm i tandbortstning, haha! 😉 (Den ligger kvar några timmar till) Där ligger även en kort snutt från markarbetesövningen jag red med Grizzlan igår. Om ni är sugna att kika.

https://www.instagram.com/stories/elainerodin/

Nu ska vi ut i solen och senare i eftermiddag ska Ida och jag rida ut tillsammans! Arwins farmor kommer och är barnvakt en stund så vi kan passa på att ta en solskenstur tillsammans! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.