Löshoppning och kast med liten napp

Den här lille filuren har börjat med en ny lek – kast med liten napp.

De senaste nätterna har Arwin engagerat mig i sin nya lek, ”kast med liten napp”. Den går till såhär. Lägligaste tiden för leken är precis när mamman lyckats somna om efter matning, det passar helt enkelt bäst då – tycker lekskaparen… Arwin tar sin napp ur munnen och kastar iväg den så han inte når den. Det framkallar då ett mysigt ringande vrål ur den lilla kroppen som mamman genast vaknar av och sträcker sig sömnigt över spjälsängskanten för att, lite i blindo, leta efter nappen med handen. Mamman har snudd på svart bälte i att leta napp nu och hittar den alltid, vilket Arwin lärt sig. Han är en professionell mammatränare, en talangfull sådan kan jag tala om. 😉

De senaste par nätterna har Arwin utvecklat leken till att kasta högt och långt, så nappen landar nånstans på sovrumsgolvet. Det här är en helt ny level som mamman INTE uppskattar… hon måste nämligen kliva upp ur sängen, ställa sig på knä och i mörkret leta sig fram efter spelbollen nappen. Detta utförs sen om och om igen tills Arwin vunnit, för det gör han. Alltid… ♥ Inte förrän då somnar han nöjt om.

Delar mitt instagraminlägg med liten film där ni ser Grizzlys torsdagsgympa. 🙂 (klicka på bilden ovan)

Igår byggde jag och mina stallkamrater fram för löshoppning av våra hästar. Vi hjälptes åt så det gick fort och smidigt! Jag tycker det är skoj som omväxling i träningen och Grizzly verkar gilla att hoppa såhär löst och ledigt. 🙂 Jag tyckte han såg aningens kantig och lite trött ut igår, kanske pga att onsdagens dressyrträning kändes i kroppen – så vi stannade på 1,20 meter som han gjorde lättsamt och fint tycker jag. ♥

Till veckan SKA jag hoppa uppsuttet igen, men ska planera veckan lite närmre i helgen. Idag får i alla fall Grizzly en vilodag och i helgen får han lugna uteritter innan vi tar omtag för nästa vecka.

Nu ska vi göra oss redo för en dagstur till Sundsvall och hustitt. Hua så spännande! Håll tumme för oss!

2 svar på ”Löshoppning och kast med liten napp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.