Sidvärtsövningar

Delar tränarens instagraminlägg från gårdagens träning

Rubriken summerar gårdagens träningsinnehåll. Sidvärtsövningar från start till mål! Det är ju något jag absolut gör med Grizzlan redan, men på väldig light-nivå om man jämför med igår… I LA, som vi inte ens debuterat eller är klar för än, är det en halv diagonal med skänkelvikning om jag minns rätt och i träning rider jag hela diagonaler i trav, men that´s it vad gäller skänkelvikning.

I början av träningen var Grizzly också väldigt spänd och brände mycket krut i onödan på att vara rädd för kortsidan igen, men det är sånt vi måste lära oss rida igenom och nonchalera.

Vi gick från typ B-C i skänkelvikningsalfabetet till P,Q-trakten igår i våra mått mätt! 😉 Alltså i övningar, inte i utförande… Stundvis gick det absolut bra, så de övningar vi tidigare gjort kommer nog kännas plättlätt nu, hoppas jag. 😉 Men kvarts diagonaler, volt, ytterligare en kvart, rakställa innan diagonalens slut osv blev körigt för oss för att hinna få någon kvalité på själva rörelsen. Sen var det olika varianter hela träningen igenom, så Grizzly var väldigt mör i rympan mot slutet vill jag lova.

Vi skulle avsluta med sidvärts i galopp, vilket jag aldrig ridit på Grizzly – och det var FÖR tufft för oss igår. Det blev bara race, då G stressade upp sig till tusen och tog mitt försök till sidförande hjälper som drivning bara i stort sett.

Nu övar vi vidare tills nästa gång, då ska det gå bättre! 🙂

En bild från gårdagens promenad i solen. Nån har mysigt i vagnen! ♥

Nu ska jag strax iväg och lämna veckans blodprov. Sen ska jag försöka hinna med att ta en prommis igen med Arwin i solen innan jag åker till stallet. Ikväll vankas löshoppning. Kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.