Ny lägstatemp och ett par droppar blod

Grizzly med frostig mustasch efter gårdagens ridtur. ♥

Det står helt klart att jag har bättre rigg den här vintern än jag haft tidigare vintrar. Min täckoverall använder jag vid varje uteritt, oavsett om det är 0-gradigt, och den har jag varit nöjd med sen jag skaffade Grizzlan för fem år sedan. Men mina händer och fötter har tidigare varit nära att ta kål på mig vid grader under -10. Nya vinterridstövlar för säsongen, ridvantar och en rånarluva har gjort att jag nu har en ny lägsta temperaturgräns på -15, det fick jag bevisat igår! 🙂

Av anledning som jag inte riktigt vet började Grizzlys sår under hakan blöda igår efter ridturen. När han stod och åt sin mat efteråt såg jag hur det droppat ett par droppar på stallgången. Jag tycker det känns långsökt att det skulle vara pga ridturen, utan snarare kanske att han råkat komma åt hakan med nåt. Hur som helst så tänker jag vänta ett par dagar till innan jag rider igen – för jag vill inte att det ska retas upp på nåt vis av att han blir varm och kliar sig så såret inte får läka ifred.

Promenader för hand blir det nog och förhoppningsvis någon lugn uteritt till helgen igen.

Nu på morgonen har jag precis tagit den sista höjningen av min medicinering. Den här dosen ska jag stå på nu på obestämt tid och jag hoppas snart kunna trappa ner kortisonet, men måste väl vänta på läkartid först. Jag känner mig helt klart mycket bättre i mina leder nu och har redan börjat ta bort en av de värktabletterna som jag tar varje morgon. 🙂

Hoppas bara jag slipper få en ”magsjukedag” den här gången som jag haft senaste höjningarna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.