Likt en Tarantinofilm – blod överallt… (känsliga läsare varnas)

Det är svårt att säga hur djupt såret är, men som tur är började blödningen avta medan vi var där i alla fall. Det är som djupast på insidan men revan går längs med kanten i dryga 10 cm.

En rubrik passande som den dramaqueen man är, haha – men det var den mest målande beskrivning jag kunde komma på just nu som beskriver det vi såg.

Den ridtur som jag hade sett fram emot hela dagen blev tyvärr inställd. När vi gick för att hämta in hästarna från hagen mötts jag av en nedblodad Grizzly, och jag höll på få en hjärtinfarkt där och då av vad jag såg! Två blodiga framben var det jag först såg, men när jag tog på honom grimman såg jag hur det droppade blod under hans ganasch.

Vi tog in honom i stallet, ringde distriktsveterinären och började tvätta såret det bästa vi kunde. TACK Ida och Sandra för hjälpen!

Såhär såg hans framben ut, så ni förstår den hjärtinfarkt jag fick…

Veterinären tyckte, efter att ha sett några bilder som vi tagit efter bästa förmåga, att vi skulle avvakta till imorgon bitti. Det såg nämligen ut som att det inte var helt färskt, eftersom en del blod hunnit torka och stelna till. G hade dessutom inte alltför ont så han kunde äta och dricka obehindrat, men främst är det nu tempen som jag måste hålla koll på. Sen är det bara att hoppas på god tur.

Såret skrubbades och spolades rent så gott vi kunde. Ni ser de slamsiga bitar som rann ner på min hand när det lossnade från såret.

När vi då skulle släppa ut Grizzly i hagen igen skulle Ida hjälpa mig leta reda på en av hans boots som han tappat i hagen, och då möttes vi av en ganska chockerande syn – det var blod ö v e r a l l t vart vi än gick i hagen och vid och i båda höbalarna.

Vad som hänt vet bara Grizzly och hans hästvänner. Hur som helst spelar det ingen större roll, det är en olycka och sånt som kan hända – men likväl så är det så nervöst när det händer såna här saker. Håll tumme nu att G klarar sig från att såret blir infekterat och att han inte får feber under natten. Veterinären och jag kom överens om att jag skulle höra av mig med rapport imorgon bitti.

1 svar på ”Likt en Tarantinofilm – blod överallt… (känsliga läsare varnas)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.