Övergångar

Övergångar, övergångar, övergångar på schemat…

Idag hade vi ridhuset för oss själva, Grizzlan och jag. Jag höll mig som planerat mest på den ofarliga delen av ridhuset och G var precis som förr, inga tittiga dumheter. Testade rida mot porten i det ”farligaste” varvet och G blev spänd direkt. Idag hade jag dock bestämt mig för att inte bråka eller göra varken mig eller G upprörd, så jag red lugnt förbi och fortsatte bara den övning vi höll på med.

Fokus idag var galoppjobb. Jag vill kunna komma åt att reglera trav och galopp mycket bättre än vi kan för dagen, och det innebär bara styrketräning och att mala på repetitioner för att nå dit – tills styrkan och förståelsen sitter. Nu pratar jag inte bara om Grizzlans styrka och balans, utan även min egen. Kanske främst min egen? Ja, mest troligt.

Sometimes you have to go through some ugly stuff to get to the good stuff. /Clinton Anderson

Jag är motiverad till båda våras träning nu efter nyåret och har flera tänkta upplägg på pass som jag bara längtar efter att rida. 🙂

SÅ svårt att få till jämnt uppställda bakben tycker jag!

Vi tränade även en del på halter idag igen och jag fokuserar på att försöka känna när bakbenen känns jämnt uppställda. SÅ svårt tycker jag! Frambenen får vi oftast till helt okej, men bakbenen… Gah. Öva, öva. Det är ju ändå två halter i varje program, minst, så det är onödiga poäng man missar om halterna är dåliga.

Förresten, någon som har bra tips om en okej filmkamera med ändå ganska snäll prislapp? Jag vill både kunna filma Arwins äventyr och Grizzlys och min träning. 🙂

Imorgon (idag ser jag på klockan att det hunnit bli nu) väntar en uteritt med våra stallkamrater. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.