Trimpass och jubileum

Såhär såg Grizzly ut för fem år sedan då han kom hem till mig. En liten söt skolpojke-look, eller hur? ♥

Jubileum ska uppmärksammas, det är sen gammalt. Så idag firar jag femårsdag som hästägare! Som ni ser på bilden här ovan såg han ut som en söt, oskuldsfull skolpojke när han kom till mig. Numera ser han ut som… ja, en rebellisk tonåring som skolkar en hel del. 😉 Lugn bara lugn, snart ska jag presentera en väldresserad och stilig herre för er. Tids nog, haha.

Idag kom jag iväg till stallet lite tidigare och red ett trimpass på egen hand i ridhuset. Grizzly var pigg och spänd idag, men jag lyckades få honom på andra tankar under den större delen av passet i alla fall. Även om han ett flertal gånger gjorde sina sprätt in mot mitten av ridhuset och idag var det inte pga snöras vill jag lova. Idag var det osynliga spöken vid porten…

Jag lade honom på en 20-metersvolt i mitten av ridhuset och red travövergångar tills han kändes avslappnad och fin. Sen började jag dagens riktiga to do-list, med galoppfattningar och övergångar ner till trav. Vet inte riktigt hur många jag gjorde men en svettig G hade jag under mig när det var dags att kliva av och jag kände mig på det stora hela nöjd!

Trött och svettig Grizzlan efter avslutad träning. ♥

Nu ska jag se till att lägga in lite desensitiseringsträning igen för min fläck, för jag tycker han blir larvigare och larvigare för saker. 🙂 Sen till våren när läge dyker upp blir det att komma ut på små pay and jumps och pay and rides för miljöträning igen. Han behöver komma ut och se mer helt enkelt!

Imorgon får G en vilodag och snälla Sandra har lovat att titta till honom åt mig. Istället ska vi åka och titta ut en gran som sen ska pyntas fin så vi får lite mer julstämning här hemma. Det blir mysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.