Styrketräning och studs

Print från gårdagens lilla studsövning. (Tack Sandra som filmade!)

De senaste dagarnas träning har satt sina spår i min fläckiga vän. Jag tror bestämt han känner av lite träningsvärk! 🙂 Det tog lite tid att få igång honom igår, men när vi var redo att börja rulla några varv på den här studsövningen märktes det att han piggnade till och tyckte det var skoj! Även om det både hördes och kändes på honom att det var jobbigt.

Själv tyckte jag det här var nåt helt fantastiskt skoj, även fast jag för dagen hade dåligt med batteri på min kuse och känslan av att vara ringrostiga till tusen. Jag ska försöka lägga in sån här styrketräning en gång i veckan framöver.

Apropå styrketräning så kör jag själv korta lågintensiva pass här hemma, i stort sett varje dag, strax innan jag åker till stallet. Jag kan inte köra övningar som belastar axlarna minsta lilla, men en del benövningar och core-övningar. Det ska ju vara bra att röra på sig allt man kan. Det kan göra lite ont, men ska inte vara farligt. Tvärtom. Och min bålstabilitet är prio för mig att få tillbaka ännu bättre så jag orkar och kan rida bättre! Bra med såna motivationsmorötter för att få det gjort, född lite lat som jag är… 😉

Idag är det medicineringsdag samt provtagningsdag också. Hoppas jag klarar mig från att känna mig så illamående och halvt medvetslös denna gång. Ökning börjar fr.o.m. nästa vecka och fortsatt så varannan vecka tills jag nått min dos som jag ska stå på.

Jag fick ett samtal från reumatologen igår och de gav då besked om min lungröntgen. Tydligen hade jag en del vätska i lungsäcken, men att det inte var hinder för att starta behandlingen och att jag skulle hålla koll om jag blev ovanligt andfådd eller fick hosta.

Arwin fortsätter med sina smaksensationer och det fungerar superbra med den där Food Feedern jag köpte! 🙂 Han fick en klyfta klementin i den här om dagen och smaskade på den med god aptit. En liten rysning gjorde han precis när han bet till lite mer i matnappen och var så galet gullig så jag höll på och dö! ♥ Ni som följer mig på Instagram har redan sett vad jag menar. 🙂

Nu ser jag fram emot en lugn uteritt ikväll på Grizzlan i sällskap med mina grymma stallkamrater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.