Bättre och sämre dagar

Det är verkligen skillnad på dagar och dagar nu. Jag äter precis samma mediciner varje dag, men ändå har jag bättre och sämre dagar. Jag kände redan inatt att det skulle bli en dålig förmiddag, för jag vaknade flera gånger av det onda när jag försökte röra mig i sömnen. Lederna är mer svullna, ömma och röda en dag som idag – och jag får vänta lite längre på att få mina go´timmar. Igår tog jag första dosen Metotrexat, vilket faktiskt kändes lite olustigt. Man blir ju nästan sjuk av att bara läsa bipacksedeln. Jag måste lära mig mer om den medicinen helt klart. Som en försiktighetsåtgärd har jag handskar på mig när jag hanterar medicinen, så inte jag ska råka ha något på händerna när jag sen ska ha hand om Arwin. Men hur är det i övrigt, nån som vet? Får jag pussa på Arwin som vanligt eller ska man vara försiktig med all hud mot hud mot barn? Nu tar ju jag en mycket lägre dos än vad t.ex. cancerpatienter gör, men jag vill ju vara säker att det inte kan vara skadligt för honom.

Igår blev det ett dressyrpass i ridhuset för Grizzly och mig. Helt allena. Planeringsmässigt hade jag ju egentligen tänkt klämma in en uteritt igår, men eftersom tisdagen blev som en aktiv vilodag för honom så passade jag på. Han kommer få gå ut ikväll istället och sen en hel vilodag imorgon.

Vi täljde vidare på övningar med övergångar, skänkelvikningar och serpentiner i trav – efter en uppvärmning bestående av öppnor längs långsidorna i skritt bl.a. Skolorna behöver vi öva MASSOR på och jag skulle behöva en tränare från marken att hjälpa oss bara vi kommit igång lite mer.

Jag nyttjade den här övningen för att få tvärningen så rätt som möjligt. (Bild lånad från Hippson.se – ridövningar)

Jag hade mer att rida på än senast och tyckte jag höll mig till vår träningsplan på bra sätt. DET är en hemläxa jag på riktigt försökt bättra mig på – att planera varje ridpass noggrant. 🙂 Jag vill också köpa mig nån form av liten smidig tripod med fjärrutlösare, så jag kan filma vår egen träning med min mobil.

Nu ska jag återgå till lille Arwin som är på väg att vakna. Han har precis hittat sina fötter och vill bara ligga och sprattla och göra gymnastiska, dubbelvikta övningar hela tiden. ♥

Ha en fortsatt fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.