Å där åkte man i backen!

Grizzly och hans kompis, Compis. 🙂
Bilden två veckor gammal och jag känner redan nu att styrka och flås kommer tillbaka alltmer. Kul!

Nu har Grizzlan en bred slips, eller kanske mer som en haklapp, rakad som ventilationslucka. 🙂 Den är långtifrån vacker, men jag märkte redan igår när vi trimmade lite att den fyller sin funktion! G var mer framåt och var inte lika varm efter träningspasset var slut, även fast vi faktiskt red på lite mer än vi gjort tidigare. Bra! 🙂

Den här övningen använde vi oss av igår och den känns lagom just nu för att få in mer flyt i rörelsen och med fortsatt bra bjudning framåt. Bild lånad från Hippson.se (ridövningar)

Gårdagens pass bestod av fortsatt många övergångar och en del sidvärtsrörelser. I trav har vi haft lätt att tappa bjudning och tempo i skänkelvikningen, så det lägger jag extra krut på just nu. Rider lite extra framåt med inte lika tvär flyttning och det kändes faktiskt riktigt bra mot slutet igår! Så bra att jag när jag kom fram till ridbanans långsida började rida lätt, gav honom betydligt längre tygel och klappade om honom rejält. P r e c i s då hoppade det fram en Pokémon vid kortsidan och Grizzlan gjorde sin berömda tvärvändning – och jag var totalt oförberedd! Det märktes tydligt att jag inte fick mina magmuskler att reagera såsom jag velat, haha – så där åkte man i backen för första gången på länge! Som tur är var det ju i ridhuset och allt var väldigt odramatiskt. G stannade och undrade vad jag pysslade med och jag låg på backen och skrattade åt min graciösa avsittning.

Idag ska G få en lugn uteritt och vi får sällskap av hela familjen. Det blir mysigt!

Men först väntar vi på att Arwin ska vakna från sin lilla tupplur innan vi åker. Lillkillen som nu på morgonen provsmakat en halv tesked bärsmoothie. GOTT tyckte han! ♥

Arwin Gladfis Rodin ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.