Första ridpasset och humör på topp!

Suddig bild efter gårdagens avslutade ridpass. Ändå syns det hur vi båda ler brett, eller hur?

Gissa vad jag gjorde igår?! Helt rätt gissat, jag red Grizzlan! 🙂 En halvtimmes skrittjobb i ridhuset och jag njöt varje sekund. Det här är PRECIS vad jag behöver nu. Inget läker kropp och själ bättre än tid på hästryggen.

Sadelgjorden går knappt att spänna och både jag och G är totalt ur form – men nu har vi börjat i alla fall! Jag hade bestämt mig sen innan om övningar vi skulle ta oss an för dagen. Efter framskrittning på fri tygel red jag en del skritt/halt-övergångar för att få G uppmärksam. Sen red jag en fyrkant och inledde med att göra som en kvarts bakdelsvändning i varje ”hörn” i några varv i varje varv, sen övergick jag till att rida på samma sätt men som en kvarts framdelsvändning istället. Gymnastiserande och en bra övning för att ha kontroll i varje steg. Det finns massor att förbättra i övningen för att få det se snyggt ut, men så oridna som vi är just nu får jag vara lite snälla med oss också – så jag tycker nog vi gjorde övningarna helt okej. 😉

Jag tog faktiskt några skritt/trav-övergångar efteråt och i den lilla traven kändes G väldigt avslappnad och fin. Så totalt 30 minuter på hästryggen blev det och jag kände mig nöjd med vår start!

Idag hade jag ju tänkt tömköra, men eftersom jag är så trögstartad i lederna på morgonen kom jag lite sent iväg och hade tidsbrist – så jag lekte lite löst med G i ridhuset istället ca 20 minuter. Ett gäng backa-övningar och så fick han springa lite fritt som han ville en stund.

TACK mamma och SG för att ni kom upp och var barnvakt så jag kunde åka till stallet!

Nu ska jag peta lite på Arwin som ligger och snusar här bredvid mig. Haha, nejdå – han får såklart sova precis så mycket han vill. Han är chefen här hemma om dagarna och det får han så gärna vara. Han tjatar varje dag om att få följa med till stallet, men han får vänta till helgen då Ida kommer och hälsar på. 😉

-”Arwin, titta in i kameran är du snäll?” (Lillfisen verkar lika lydig som min häst och mina hundar… Vem är det som uppfostrar dem kan man ju undra? Hm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.