Vecka 47 och SIHS

Grizzlan, hästen med de snällaste ögonen.

Måndag, ny vecka och dags att äntligen få planera lite mer riktig träning för min ponnyhäst igen! 🙂

Den här första veckan kommer innehålla mestadels skrittjobb, men jag ska ändå försöka få in så mycket nytta som möjligt i den träningen. Skritt är verkligen en underskattad gångart, även om det kan tyckas lite trist för de flesta…

Planeringen kan komma att ändras lite utefter Grizzlys dagsform när jag tar in honom. Dansar han och sprätter på väg in från hagen som han gjort nu ett par dagar, ja då får jag nog antingen helt jobba honom från marken eller åtminstone inleda passet så – för att sedan sitta upp när rävarna ramlat av honom. 😉 Jag ska med handen på hjärtat säga att jag oroar mig lite över hur jag ska fungera på hästryggen igen. Dels för att jag inte ridit på så länge, dels för att mina magmuskler inte är tillbaka under kontroll efter graviditet och kejsarsnitt och dels för att hela min kropps leder är onda och svaga för dagen.

Men, vad jag läst ska det vara bra att försöka röra på sig som vanligt så omkringliggande strukturer inte helt försvagas bara för att man inte använder dem när man har ont. Så jag tänker försöka leva helt som vanligt, bara mina piller kickat in så jag funkar på ett okej sätt! 🙂

Såhär hoppas jag att Grizzlys vecka 47 kommer se ut;

Måndag: Skrittjobb i ridhuset

Tisdag: Tömkörning (Hoppas mina tömmar som jag beställt hunnit levereras, annars har jag gott hopp om att få låna av någon av mina stallkamrater)

Onsdag: Uteritt

Torsdag: Vila (Grizzly hovslagare)

Fredag: Ida kommer och hälsar på över helgen! Ett pass i ridhuset för Grizzly.

Lördag: Uteritt/promenad med barn och häst!

Söndag: Uteritt/promenad med barn och häst!

Något som jag kanske inte trott skulle vara möjligt i år är att åka till Stockholm för årets upplaga av Sweden Int. Horse Show. Men, med lite medvind kanske det blir av ändå! A är hemma den helgen och tycker att jag ska ta en helg bara för mig själv och boosta lite energi med nära och kära vänner – så om allt går vägen så blir det av! 🙂 Jag får åka och bo med Ida och hennes familj i deras husbil. Tänk så mysigt!

Jag hoppas jag kan be mina fina stallkamrater hålla ett öga på min Fläck under tiden. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.