Grizzlys veterinärbesök

Grizzlan framme hos veterinären, nybajsad och redo att lastas av. 😉

Med dagens första kaffekopp sitter jag nu och känner mig nöjd över gårdagen. Jag är SÅ glad att vi fick tid hos PH Vet och veterinären gav oss en positiv prognos! Yaaay! 🙂

Jag fick börja att visa G i hältgången rakt ut, i både skritt och trav. Där är G helt ohalt vilket jag också kände mig rätt säker på att han var. Sen fick jag ta ner honom till en longeringsplats och visa honom i trav på volt. Där såg veterinären både hans förkortade steg vänster fram och även höger bak som syns lite då och då, om än lite.

Grizzly i longeringspaviljongen. Snart får vi äntligen börja jobba på den där runda magen… 😉
Det behandlade området på Grizzlys ”lilla” bringa. 🙂

Ett ultraljud av bogpartiet gjordes och där såg vi tre befintliga skador, som egentligen är utläkta men som bildat ärr i muskelns vävnad, vilket gör att muskeln inte är lika elastisk längre och därmed inte tillåter rörelsen fullt ut som innan. SÅ intressant och veterinären tog sig mer än god tid att förklara och visa och diskutera. 🙂

G blev behandlad med muskelavslappnande, DMSO, som också verkar lite antiinflammatoriskt. Sen fick vi rådet att vila helt tre dagar, sen skritta tre dagar och därefter starta igångsättning normalt. Hör ni! Wohoo! 😀

En tröööött Grizzlan efter en dos lugnande innan ultraljudet.

Grizzlys ömma blötstråle undersöktes också, så idag ska jag inhandla sulor som vi ska använda en tid så han inte behöver det punkttryck som blir då och då på det hårda underlaget och med snöstyltor etc.

Vi har även fått hemgångsråd att massera flera dagar i veckan, innan träning, för att hjälpa muskeln bli varm och på så sätt lättare kunna förbättra sin elasticitet.

TACK Kicki för trevligt sällskap och ovärderlig hjälp hela dagen! Och TACK mamma för hjälp med passning av Arwin hela dagen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.