Vår helg och Grizzlyrapport

Grizzlan börjar sätta riktig björnpäls nu. Om bara ett par veckor lär han se ut som en riktig bruksnordis. 🙂 Han är verkligen som två olika hästar vinter- respektive sommartid.

Ny vecka. Mina dagar flyter ihop rätt bra nu som föräldraledig. Det enda som skiljer är att jag och Arwin är ensamma på vardagarna, annars är det lördag hela veckan liksom. 🙂

Fredagens restaurangbesök var mysig, men både jag och A blev toktrötta vid kl. 22 och somnade direkt vi kom hem. Vilka partydjur man är nu! 😉

Arwin i Bumbostolen. Lite vingligt sa han!

Arwin har fått provsitta i sån där Bumbo-stol för första gången och det gick verkade han tycka om! Det märks att han vill ha mycket stimuli nu och upptäcka nya saker, även om det är tröttande att ta in. På onsdag är det dags för nytt BVC-besök med ny vägning, mätning och denna gång även vaccinering. Hua, det gruvar sig hans mamma lite för…

Igår kväll tittade jag på Grizzly på lina i ridhuset igen. Idag är det två veckor sedan han blev sådär jättehalt igen, men ikväll är ridhuset upptaget hela kvällen – så därför kollade jag en dag tidigare. Jag vill själv kunna följa regelbundet hur det utvecklar sig och eventuellt ha att visa OM veterinären vill se.

Vissa steg ser G helt ren ut, även i trav – men jag ser orenheten fortfarande. Det här är en sak som jag tycker är bra att minst en gång varje vecka kolla sin häst på lina från marken – så man vet hur hästen ser ut när den är helt fräsch. Jag tycker mig kunna se direkt om något är lite off – även om jag absolut inte är nån mästare på hältor så kan jag min egen häst ganska bra nu i alla fall. Sen att se exakt var hältan sitter, det lämnar man till proffsen som tar betalt. 😉

Nu till det som ger mig massa huvudbry. I hagen är G fortfarande rejält halt. Alltså nickande halt när han t.ex. måste springa undan några steg för de andra hästarna. Jag undersökte hans hov igår med visitertång, men ingen reaktion. Det har ju blivit hårdare i marken nu absolut, men det var snarare tvärtom när han blev halt – så att han ömmar mer på hårdare underlag rimmar liksom inte. Hm. Kan det bli den 13:e nån gång så jag slipper gå och grubbla och gissa såhär! För nä, jag KAN inte låta bli….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.