Grizzly får vänta på remiss

Varje dag en rejäl dos med ompyssling. Grizzlan verkar i alla fall njuta av den stunden och står stilla som ett ljus medan han får sin spa-behandling. 🙂

I morse slängde jag mig på telefonen för att ringa PH Vet i Timrå och boka tid för Grizzly, och efter cirkus 20 försök med upptagetton som svar kom jag äntligen fram. Sen tog det dock tvärstopp direkt, igen. Jag får inte boka tid där heller, för de tar inte emot några nya hästar alls om det inte är på remiss av Bergsåkers hästklinik. De har tydligen så galet fullt upp.

Nu var det ju precis så veterinären på Bergsåker sa vid vårt återbesök, att om hältan kom tillbaka så skulle vi remitteras vidare. Så nu väntar jag på att Grizzlan ska få en remiss och så småningom en veterinärtid för koll.

VAR är alla hästveterinärer?! Att bo avsides med djur är inte skoj en sån här gång. Och ändå är ju inte Ö-vik så avsides kan man tycka, men jag känner mig så hjälplös! Jag vill ju kunna hjälpa min häst! Nu har han ju inte ett på-liv-och-död-akut läge, men man känner sig ändå så ensam.

Nu har det gått en vecka sedan hältan kom tillbaka, och fortfarande syns ingen svullnad, känns ingen ökad värme eller nånting. Grizzly går nååågot bättre på väg in från hagen, men han är helt klart halt och väldigt stel.

Spikmattan gör G så avslappnad. Älskar att se honom mysa. 🙂
Jag testade igår att ta fram hans framben såsom vi tidigare lätt stretchat, bara för att se om G var ovillig på sitt onda ben. Här sträcker han avslappnad fram det friska benet, men gjorde faktiskt det med det onda också – om än lite stelare. (Jag tänjer/stretchar inget nu alltså! Lyfter bara fram benet och låter det gunga/hänga i min hand)

Det jag fortsätter göra i väntan på hjälp är att hålla hans muskler och leder så mjuka jag kan. Har man ont nånstans så överbelastar man lätt andra ställen och spänner sig. Spikmatta för rygg och länd, värmande liniment på ben och lätt massage för resten av kroppen.

Grizzly kan ju i alla fall belasta sitt ben, stå och äta, gå och dricka, lägga sig ner osv. Det är huvudsaken.

1 svar på ”Grizzly får vänta på remiss

  1. Så fin han är din Grizzly. Så knepigt med hältor och som du skrev: galet jobbigt med oro och skenande hjärna som hittar på alla möjliga hemskheter. Hoppas det ordnar sig på bästa vis och snabbt. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.