Fendi- och Grizzlynytt

Fendi hos veterinären i väntan på att droppet skulle sättas in.

Uppdatering om Fendi: Hos veterinären blev blodprover tagna och hon sattes på dropp som hon fick ha i tre timmar. Jag satt hela tiden med henne på golvet intill och hon hade min jacka över sig för att hålla värmen under tiden.

Provsvaren visade på låga proteinvärden, specifikt lågt Albumin och lågt kalk. Det generella proteinet såg bra ut och man kunde inte se nån avvikelse på övriga värden heller. Hjärta och lungor lät bra också och tempen återgick till det normala.

När vi kom hem var Fendi SÅ trött. Hon har legat intill mig hela natten och inte ens lyft huvudet. Jag har med hjärtat i halsgropen känt på henne emellanåt så hon faktiskt andas. Hon har inte velat dricka eller äta under natten så jag oroar mig nåt enormt. Jag fick dock i henne lite vatten genom att doppa mina fingrar så hon slickade på mina händer, men det var ju såklart inte mycket.

Nu på morgonen gick hon faktiskt och spontant drack några klunkar och hon har varit ute och kissat. Men annars ligger hon bara. Veterinären sa att det hon fick igår skulle hjälpa henne i ca ett dygn, så vid lunch idag – om jag inte fått i henne nåt, måste jag kontakta veterinären igen. Som det lät måste hon remitteras till Sundsvall och blir mest troligt inlagd i så fall.

Som djurägare i det här läget, när man inte vet om det ”bara” är en elak magsjuka eller nåt annat allvarligare som ändå kommer sluta i sorgligt farväl, är det inte lätt. Fendi är trots allt 10,5 år gammal. Hur mycket ska man låta dem behöva gå igenom för att de ska hänga med ett litet tag till..? Och det är just det, är det en magsjuka som kan avhjälpas så vill jag ju såklart hjälpa henne. Fendi har sen tidigare en känslig mage, särskilt nu på äldre dagar och blir alltmer medtagen för varje ”skov”.

Hur som helst så är jag så orolig för min gamla piga… Min fina, fina Fendi. Om du ändå kunde prata…

Grizzly och jag i ridhuset i söndags.

Kort nytt om Grizzly så har flocken lugnat ner sig nu. Dock syns det att han hamnat i klistret med bitmärken lite här och var, så han ser ut som Scarface för dagen. Det tar väl lite tid innan flocken vant sig vid deras nye inneboende.

Grizzly har fått vila och bara blivit ompysslad sen i lördags. Jag har kollat honom på lina lite kort både söndag och måndag, och han är halt på höger bakben efter fläkingen i lördags. Det syns inte i skritt, men han är kort och spänd i steget i trav – så han får ta det lugnt och möjligtvis börja skritta lugnt om några dagar så får jag se hur det artar sig.

Avslutningsvis ett tips till er som inte har barn eller nåt annat att oroa er för – skaffa djur vetja! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.