Halt häst och dags att packa väskan

Grizzly, för dagen i vila pga. flera anledningar.

I lördags tyckte jag att G inte såg riktigt fräsch ut och som sig själv när jag var i stallet och linade honom en kort stund. Även fast det då var på böjt spår kunde jag inte säga rent ut att han såg halt ut, men någon orenhet vänster fram syntes emellanåt – även om det var så lite att de flesta nog skulle säga att han såg helt ren ut.

Igår när jag tog in honom märkte jag direkt jag ledde honom från hagen att han blivit sämre. Jag fick hjälp av A att springa med honom på rakt spår, och mycket riktigt, halt vänster fram. 🙁  Det är svårt att säga var han har ont. Om jag ska gissa är det antingen i bogen eller i hoven. Han är gammskodd just nu och väntar på sin hovslagare, förhoppningsvis redan idag – kanske imorgon. Men vid visitering så ömmade han något vid bogpartiet på vä. sida – så jag smörjde in honom med liniment kring det området – för jag vet att det är ett område som kan bli ”i vägen” när hästarna härjar och busar med varandra. Man tycker att de borde växa upp snart, men lek och bus är det bästa som finns om man frågar G… 😉

För övrigt är benet kallt, ingen svullnad och inga sår. Han står ju ändå på sommarvila just nu, men självklart vill jag att han ska vara smärt- och hältfri snarast möjligt ändå. Så enkelt det vore om de kunde prata…

Slutet av juni ifjol, Grizzlan och jag på hopptävling. Det är LITE annorlunda dagsform på oss båda i år…

Min andra semesterdag har inletts med stortvätt. Idag ska Litens sängkläder och kläder tvättas och hängas ute. Det gäller att passa på när det är finväder. 🙂 Sen ska jag bädda i ordning och packa den berömda väskan (BB) så småningom. Det KAN ju faktiskt vara så att han dyker upp när som nu!

Min bil ska vi chansa att svänga förbi verkstan med också för en felsökning, trots att motorlampan inte lyser konstant. Bilen går ojämnt nu vid varje tur och lampan lyser då och då. Något riktigt lurt är på gång med den…

Hoppas alla har en bra start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.