Ledig torsdag, före/efter m.m.

Grizzly och jag igår. (och Bulan i vecka 32)

Känner mig helt ramsned igen efter gårdagen. Även fast jag inte tycker jag gör nåt ansträngande egentligen i vanliga mått mätt, så känner jag mig överkörd på kvällen när kroppen säger ifrån. Inget är som vanligt nu helt enkelt. 🙂

Hur som helst så var Grizzly fin på lina igår! Jag körde en del Clinton-övningar (Downunder horsemanship) invävt i longeringen som jag brukar göra. Bl.a. så ska Grizzly växla upp en gångart bara jag höjer armen och liknande när han ska ner en gångart. Det funkar bra på G då han är riktigt lyhörd från marken! Vi gjorde en hel del trav-/galoppövergångar på så vis och även lite flytta sidledes längs staketet. Han ska då gå bara av mitt ”tryck/energi” vid sidan och flytta sig sidvärts från mig. Det här har vi inte jobbat lika mycket med, så förbättring finns det alltid plats för!

Samtliga bilder där jag och G syns samtidigt tackar vi Lowa för! 🙂
Sidvärts övning åt båda håll. Små filmsnuttar finns att se på vår Instagram för den ev. nyfikne!

Efter passet fick Grizzly beta en stund som han nu får göra dagligen som invänjning inför betet. Det är dock fortfarande väldigt korta stunder, men i helgen ökar vi till cirkus 30 minuter – 1 timme.

Efter stallet hjälpte A mig att börja tvättningen av min hästtransport. Eftersom vädret var så rivigt gjorde vi bara del 1, invändig tvätt och utvändigt av tak och lätt på sidorna. Jag har ju plyfaskivor på mitt släp, som blivit väldigt fult av väder och vind… Vi ska testa att polera upp det lite, eftersom det är folierat med nån typ av plastfolie – oklart om det kommer funka….

Invändigt, före tvätt…
Invändigt, efter. Vitt och fint igen!

Vi har även kvar sen att slipa och sen måla utsidan på överluckan där folien släppt fullständigt! Ser hemskt ut, men skivan är i övrigt intakt, så vi ska slipa bort det ytliga mögel som växt till och sen se till att måla med något väderbeständig i färgväg. Hoppas det håller ett tag i alla fall. 🙂 Har även beställt en ny vajer till överluckan av en vän.

Dekalerna lossnar från plyfan. När jag får feeling nån gång kanske jag gör en insats för at få bort dem helt med värmepistol och sen ev. målar dit dem igen?  Köpa nya är inget alternativ om man vill ha original i alla fall för det finns inte att få tag på. Däremot när/om jag nån gång måste byta väggar så får jag fixa fina stripes/dekaler igen. 🙂
Huvudsaken finkan är hel och säker för Grizzlan!

Imorgon åker vi troligen ner till Sundsvall en sväng. Vi har lite att fixa plus att jag har fått glädjande rapporter om ett nyfött hingstföl hos min pappa, och lite fölgos vill man ju inte missa! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.