Slipat, målat, planterat och veckoplanerat

Ni skulle ha sett före-bilden på bordet. Vi var dumma och lata nog att låta bordet övervintra ute och det var íngen bra idé… 

Såhär ser del av vår veranda ut nu. Jag har i helgen slipat bordet och målat ny lasyr och därmed gett det helt nytt liv igen! Det såg verkligen hemskt ut innan efter den icke skonsamma övervintringen… Det lilla rullbordet fick också sig en behandling med lasyren för att passa bättre in i gänget och jag tycker det blev bra!

Jag chansade och satsade på tidig sommar i år – så sommarblommor med tillbehör inhandlades på Blomsterlandet.

Min mamma var sällskapsdam och smakråd till årets sommarblommor. Jag älskar Hortensia men tycker de är så svåra att ta hand om! Nu ska jag för första gången testa att ha dem utomhus. Jag har planterat dem enligt bokens alla regler och nu gäller det tydligen att hålla dem fuktiga hela tiden. Heja mig…

Vi firade morsdag lite på förhand i lördags innan mamma åkte hem igen. Bl.a. en tårta som det blev mycket kvar av, vilket räckte till både söndagslunch och middag. 😉

På måndag efter jobbet ska jag hämta hem hästtransporten från verkstaden. Nya bromsvajrar ska vara på plats nu och det är dags att ge transporten en rejäl tvätt in- och utvändigt, samt lite övrig puts och fix.

Nu stundar en kortvecka på jobbet och jag och Lowa har planerat Grizzlans vecka;

Måndag: Uteritt med Lowa

Tisdag: Vila / liten stunds bete  (Elaine)

Onsdag: Uteritt med Lowa

Torsdag: Pass i paddocken med bommar  (Lowa rider, Elaine hjälper till från marken)

Fredag: Uteritt med Lowa

Lördag: Uteritt med Lowa

Söndag: Longering  (Elaine)

Stallägaren har ställt i ordning en liten gräshage för in-betning för hästarna – så Lowa, som bor granne med stallet, har lovat släppa dit Grizzly cirkus 15 min om dagen de första dagarna för invänjning av det gröna. Sen ökar vi den tiden lite eftersom sedan innan betessläpp. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.