Nu får det räcka…

Grizzly Rodin, FÖR fläckig för da’n… (kiss-och bajsfläckar på den vita delen av rumpan…)

Nu får det räcka. För det första med snön, nu får det vara NOG! Det har vräkt ner och tyvärr har det inte slutat än. Vi var ju klar för vår nu? :/  Jag vill flytta söderut…

Sen får det räcka med tråkigheter med våra hästar i stallet. Det har gått om varandra i en period nu med saker som får oss djurägare att oroa sönder oss för våra kusar. Av nån anledning är magarna i olag på våra hästar. En häst hade kolik för bara ett par veckor sedan, och även min Grizzly hade något lurt i fredags/helgen men som verkade ge med sig av sig själv. Dock är han väldigt lös i magen, så jag har gett bl.a. Diarsanyl och ett tillskott från Krafft som ska hjälpa återställa balansen i magen. Till och från är det alla tre som är lösa och oroliga i magarna. Visst, väderomslagen den här vintern har inte varit att leka med, och det är alltid en oro för oss hästägare – men det känns som det är något mer. Jag ska ta träckprov på Grizzly även fast han senaste åren visat 0 på varje kontroll. Man är lur på om hösilaget är annorlunda i år efter den torra sommaren ifjol? Våra går på fri tillgång om dagarna och det har hittills inte varit några bekymmer alls. Höet SER fint ut, men kanske det kan vara så att de har nån brist som de inte får i sig tillräckligt av. Hästarnas magar känns ibland som en kemi-låda och en tickande bomb…

En extra tanke till stallägaren och hennes häst som, av nån mysko anledning, inte får ett sår att läka på ett ben. Det började som ett, vad som då såg ut som harmlöst, litet broddsår såsom hästarna har lite nu och då på benen- men som bara vuxit sig större med svallkött och som inte vill läka, trots flera veterinärbesök. Nu ska de få tid på klinik och kollas upp grundligt, och jag HOPPAS det visar sig lätt avhjälpt med kort rehabtid. ♥

Min mage är inne i en galen tillväxtperiod. Jag tycker jag möts av en ny spegelbild varje dag nu, och siffrorna på vågen har börjat ticka uppåt. + 4,5  kg nu i mitten av vecka 21!

2 svar på ”Nu får det räcka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.