Misslyckad säsongsdebut

Ett av dagens språng på banan, det blev dock bara fyra… vi vägrade ut oss på 5:an. 🙁

Grizzly började dagen så jäkla bra i söndags. Reste lugnt, värmde framåt och fint och bjöd kanon på hinder under framhoppningen. Väl inne på banan kunde jag knappt rida framåt… Grizzly var så tittig, sprang och bröt och var så spänd! Första hindret sprang han förbi – och då var det inte hindret han var rädd för, kanske vattnet som låg och glittrade så vackert intill banan? För han började bryta långt innan hindret och jag kunde inte, hur jag än försökte, lyckas styra honom rak mot hindret. 1:a olydnaden.

Sen lyckades jag få över honom över hinder 1 t.om. 4, sen var det tvärstopp! Det kändes som G skulle hoppa först, men avbröt språnget direkt så vi välte halva hindret. Jag vet inte om det var de ”tittiga” prydnaderna under som spökade för honom – men läskigheten vann. Två stopp och uteslutna.

Så besviken och så förbryllad. Så här har aldrig G känts på en bana och jag kunde inte hjälpa honom, så med den känslan strök jag oss från 90 cm-klassen. Hem och träna, och på’t igen – även fast vi inte får chans till ny tävling förrän tidigast i slutet av augusti. F r u s t r e r a n d e.

Tack Kicki och Anders för hjälpen och i övrigt trevlig utflykt! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.